B&B Hotel het Gerendal

Oud Valkenburg 18
6305 AB Schin op Geul

T 0031 (0)43-4081212
E desk@hetgerendal.nl

side-area-cards

Valkenburg

Via een aangename wandelroute die je langs prachtige kastelen voert, kun je in ongeveer 20 minuten langs de kabbelende Geul wandelen naar het gezellige mergelstadje Valkenburg aan de Geul.

Verscholen te midden van weelderig groene heuvels, in het hart van het beschermde natuurgebied Heuvelland, schittert het mergelstadje als een waar centrum, met een rijke toeristische traditie die al meer dan 135 jaar teruggaat. In de betoverende stadskern, omringd door de indrukwekkende kasteelruïne en boven eeuwenoude gangenstelsels, vind je talloze sfeervolle terrassen en winkeltjes.

Valkenburg staat bekend als dé plek bij uitstek om de wereld van mergel te verkennen. Onder de grond kun je de mergelgroeves bewonderen, gevuld met kunst, erfgoed en goed bewaarde ondergrondse geheimen. Boven de grond zie je de lokale kalksteen terugkomen in de architectuur van huizen, torens en stadsmuren. Het heeft een fascinerende geschiedenis waarin de lokale kalksteen, ook wel bekend als mergel, een cruciale rol speelt. Reis 66 miljoen jaar terug in de tijd en ervaar het zelf in Valkenburg!

Hier, waar kerstmarkten een betoverende belevenis zijn. Hier kun je eindeloos wandelen door unieke, schilderachtige winterlandschappen. Hier wordt de liefde voor kerst gevierd via culinaire hoogstandjes. Hier twinkelen duizenden kerstlichtjes en is er zoveel plezier te beleven. In Valkenburg kun je je neerstrijken en de magische kerstsfeer omarmen!